03
iul.

Wineloveri in pandemie

Pai, ce sa faca?

Au degustat vinuri si nu putine. Tehnica ne-a pus la dispozitie cateva instrumente prin care, de la distanta, am putut sa ne vedem si sa schimbam impresii despre vinurile degustate.

Winelover Romania a initiat in perioada pandemiei 5 intalniri cu ajutorul Zoom-ului.

Primele 2 intalniri au avut ca tema vinurile rose, sub forma de BYOB (bring your own bottle), la fiecare din ele, in pregatirea editiei a 8-a a Concursului de Vonuri Rose, fiind invitata Elizabeth Gabay – Master of Wine. La cea de a 2-a intalnire, Elizabeth facut analiza a 2 vinuri trimise din Romania cu ajutorul partenerului nostru UPS: Cuvee Alexis / Crama Avincis si Busuioaca de Bohotin / Crama Valahorum.

Cea de a 3-a intalnire, tot un BYOB, cu numele RedLine Feteasca neagra, a avut un numar mai mare de participanti, bucurandu-ne sa le avem in monitoate pe Julia Scavo, dar si pe Anne-Wies van Oosten. Am discutat despre stiluri, despre potential de invechire, zone representative si cum promovam mai bine soiul.

Invitatul celei de a 4-a intalniri: Olimpia Plesa Brandhuber, ne-a descris cateva spumante romanesti de succes, cu efervescența-i caracteristică, ciocnind virtual si sărbătorind intrarea in starea de alerta.

La finalul lunii mai, impreuna cu doi amici ai comunitatii winelover din Suedia – Magnus Reuterdahl / cel mai cunoscut bloger de vinuri din tara sa si Michael Wising / consultant de vinuri pentru monopoul de alcool suedez. Fiind in pregatire o importanta achizitie de soiuri romanesti in Suedia, ne-am propus sa cunoascaca Feteasca Alba si Feteasca Regala. Au degustat cu noi vinuri furnizate de Cramale Cotnari si Villa Vinea.

Asociatia Winelover Romania a incercat astfel sa puna in lumina si in aceasta perioada vinurile romanesti cu accent pe soiurile autohtone.