13
oct.

Am aflat, vinul face bine!

Povesti trăite de oameni care iubesc vinul. Astăzi o avem invitata pe Ana Crudu
Ana este realizator de televiziune in Iași, dar și președintele Asociației Blessing Hearts. Pasiunea pentru vinuri a descoperit-o odată cu intrarea in comunitatea internationala #winelover cu aproape 3 ani in urma si continua îmbinând armonios acțiunile caritabile cu vinurile bune, fiind corealizator al emisiunilor online VINpresii.

Dupa ani in care actiunile si evenimentele caritabile pe care le desfasuram se faceau fara “umbrela legala” a aparut, cu 5 ani in urma, ca o necesitate fireasca Asociatia Blessing Hearts. Am organizat apoi competitii sportive, vernisaje, spectacole, workshop-uri, licitatii si, mai nou, degustari in scop caritabil. Fondurile obtinute in urma acestor evenimente au fost directionate catre proiectele sociale ale Asoci

atiei Blessing Hearts, care au ca scop sustinerea copiilor cu performante scolare/sportive/artistice proveniti din familii monoparentale prin burse de studiu; plata sedintelor de terapie pentru copiii cu deficiente; sustinerea/implicarea in activitatile copiilor din centrele de plasament sau a batranilor din centrele sociale.

Pasiunea pentru vinurile bune am descoperit-o in februarie 2018 cand comunitatea internationala #winelover a aniversat 6 ani de la infiintare la Iasi, sprijnind Blessing Hearts. Au urmat apoi o serie de evenimente in care am colaborat alaturi de somelieri, membri winelover si alti pasionati de vinuri, motiv pentru care am acordat Asociatiei Winelover Romania (WLR) Premiul Special la Gala Premiilor Blessing Hearts 2019, un eveniment dedicat in totalitate oamenilor care se implica an de an prin diverse demersuri si actiuni in societatea civila.

Oamenii pasionati de vinurile bune sunt oameni care au un puternic impact in comunitate, persoane care empatizeaza cu nevoile societatii, de aceea am reusit fara prea mare efort de convingere sa fim sustinuti cu amabilitate, promptitudine si neconditionat de somelieri, enologi, crame si chiar simpli degustatori in evenimentele noastre, fapt pentru care le multumim!

Anul 2020 a fost pentru noi toti un an al adaptarii la o noua realitate, iar pentru ONG-uri a fost anul care aproape le-a pus “pe butuci”. Intr-o societate in care ni se spune prea mult, prea des despre cum ar trebui sa fim si mult prea putin despre cum putem sa fim, caritatea a ramas “Cenusareasa” activitatilor sociale, dificultatea constand tocmai in putinta de a deveni genorosi in vitregia vremurilor actuale. Am incercat o usoara “resuscitare” a resurselor emotionale in primavara acestui an, alaturi de somelierul Daniel Vranescu declansand un nou trend: degustarea caritabila on-line in seria VINpresii, o emisiune care a prins contur si pe care, datorita feedback-ului primit de la cei care ne urmaresc, o prezentam si acum.

In acest context Ziua Gastronomiei si a Vinului Romanesc nu ne putea prinde decat in mijlocul pasionatilor de vin, asa ca propunerea venita din partea WLR de a sarbatori impreuna la cramele din Dobrogea, am primit-o cu entuziasm. Suntem obisnuiti ca la astfel de evenimente sa fim alaturi de oameni frumosi sufleteste, doar ca de aceasta data noi am fost in calitate de invitati si mai putin de organizatori, munca si atentia la detalii apartinand in intregime prietenului nostru de la Sunrise Marina, Iulian Grigorescu si vinurilor La Sapata, care prin generozitatea lor au organizat o strangere de fonduri pentru programele derulate de Asociatia Blesssing Hearts si carora le multumim!

Si iata asa, vinul ne inspira, vinul face bine, la propriu si la figurat!

Ana Crudu